Lázár János szerint nincs pénz a harmadik hídra, de kormányzati döntés sem született még erről

Mihálik Edvin szegedi momentumos képviselő osztotta meg közösségi oldalán, hogy eredetileg az újszegedi vasútállomás felújítása kapcsán fordult levélben Lázár János építésügyi miniszterhez, mivel a területet benőtte a gaz és romokban áll az egykori utasépület. Ám közben másra is választ kapott a minisztertől: az állomás felújítása majd csak a harmadik Tisza-híd építésével kezdődne meg, ehhez azonban

sem a szükséges forrás, sem a kormányzati döntés nincs meg.

Az újszegedi állomás felújítását legalább négy éve, a hidat több mint egy évtizede ígérgeti nekünk a Fidesz! Jogosan kérdezhetik most a szegediek, hogy Orbán Viktor szavaival élve, hol a pénz, János? – írja Mihálik, aki szerint a miniszter levele beismerő vallomás: elfogyott a pénz, szerte az országban felfüggesztik a beruházásokat, és ennek a megszorításoknak lett az áldozata ez a projekt is.

Botka László is posztolt erről közösségi oldalán, ahol felsorolja, hányszor volt már megígérve a harmadik szegedi átkelő: Orbán Viktor először az 1998-as miniszterelnöki kampányában ígérte meg, hogy megépülhet az új híd – ennek épp 25 éve –, majd 2002-ben és 2010-ben is, amikor arról volt szó, hogy még a 2014-ig tartó ciklusban hozzáfognak.

Ezután 2016-ban jött egy kormányhatározat a hídról, majd 2017-ben a Modern Városok Program bejelentéseinek idején Szegedre látogatott a miniszterelnök, hogy ekkor is megígérje. Utána Nemesi Pál kampányolt ezzel. Botka arra számít, a kampányban újra bedobják majd a hidat. A szegediek pedig erre majd csak a jól ismert mondással felelnek: hisszük, ha látjuk” – zárja posztját a szegedi polgármester.