Két óvodát is eladna az önkormányzat, erről is döntenek majd a pénteki közgyűlésen

Pénteken tartja soron következő közgyűlését az önkormányzat, amin a képviselők többek között arról is döntenek, hogy értékesítse-e a város két, a február 17-ei közgyűlésen bezárásra ítélt óvodáját. A Kovács Tamás gazdasági alpolgármester jegyezte rendelettervezet szövege szerint a Bem utcai és Szél utcai ingatlant július 31-től vették el az óvodák igazgatóságától és kerül az IKV-hoz, ezekről lesz majd szó.

Az utóbbira zártkörű pályázat benyújtását fontolgatják, ahol köznevelési feladatokat ellátók indulhatnak majd, innen feltételezhető, hogy továbbra is óvodaként funkcionálna az épület.

A Bem utcai ingatlant 120, a Szél utcait 145 millió forintra értékelték.

Még tavaly áprilisban robbant a hír, hogy az előzetes ígéretekkel szemben az önkormányzat mégis bezáratna három óvodát, erről lapuk is írt. Kezdetben még a Szél utcai Napsugár, a Mars téri és a Sás utcai óvodákról volt szó, majd később a körből kikerült a Mars téri, és bekerült az alsóvárosi Bem Utcai, illetve a tápéi Honfoglalás utcai, ezzel háromról négyre növekedett a bezárandó intézmények száma.

Fotó: Bálint András / Szegeder

A döntés ellen szülők is tiltakoztak, az egyik bizottsági ülésen vitáztak is a képviselőkkel. A bezárásokat a demográfiai viszonyokkal és a költséghatékonysággal magyarázta az önkormányzat. A közgyűlés végül február 17-én tűzte napirendre az intézmények sorsának kérdését, és 18 igennel és 9 nemmel el is döntötték azt.