Német Ferenc szerint az őszödi böszme szegedi helytartói zsarolják Botka Lászlót

A gyurcsányi szellemiség visszatért Szegedre– ezzel kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóját Német Ferenc, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője a Délmagyarország beszámolója szerint.

A képviselő szerint a várospolitikai alpolgármesteri tisztségét, az önkormányzat vagyongazdálkodási tanácsnokát és a jogi bizottság alelnökét is a Gyurcsány-párt birtokolja. Német azt állítja, Botka városházi többsége a DK nélkül nem biztosított, a párt pedig ki is használja ezt, igyekeznek minél több pozíciót einstandolni.

A gyurcsányista politikusoktól rettegnek a városházi hivatalnokok, valamint a cég- és intézményvezetők is, mert tudják, hogyha az ő pozíciójukat nézik ki maguknak az őszödi böszme szegedi helytartói, azt aligha tudják megvédeni. Botka Lászlónak ugyanis fontosabb saját, egyre ingatagabb hatalmának megvédése, így időnként kénytelen engednie a zsarolásnak – magyarázta a szegedi képviselő, aki egy korábbi közgyűlésen már beszélt erről.

Úgy fogalmazott, hogy a gyurcsányi szemléletben nem az ember az első, hanem a hatalom megszerzése; szerinte ennek a politikának esett áldozatul száznál több család a négy törvénytelenül bezárt óvodával, amelyeknek nem kegyelmezett a DK-s alpolgármester, Binszki József, Botka László pedig engedett a gyurcsányista nyomásnak”.

Emellett már nyolcadszorra sikerült törvénytelen lakásrendeletet alkotniuk, törvénytelenül szedtek be óvadékot és közjegyző díjat a szociális lakásban élőktől, de annak visszafizetéséről egy szó sem esik. A gyurcsányista baloldal akar utcára tenni egészségügyi dolgozókat és pedagógusokat, miközben az egekbe emelik a gyermekétkeztetési díjakat, valamint júliustól a parkolási zónák határait is kiterjesztik – részletezte.

Német Ferenc elmondása alapján továbbá egy hét múlva szimbolikusan is megtörténik a Gyurcsány-párt térfoglalása Szegeden, hiszen a Demokratikus Koalíció az egész városban erődemonstrációt tart frakcióüléssel és nyilvános rendezvényekkel.