Német Ferenc: Gyurcsány szegedi embere megzsarolta Botka Lászlót, azóta a „gyurcsányi szellemiség hatja át a városházát”

Német Ferenc, a szegedi Fidesz önkormányzati képviselője sajtótájékoztatót tartott péntek délelőtt a Victor Hugo utcai Fidesz-irodában azzal a címmel, hogy Gyurcsányi tempó a városházán.

A Délmagyarország beszámolója szerint Német Ferenc arról beszélt a Fidesz frakciójának nevében, hogy Gyurcsányi szellemiség uralkodik a szegedi városházán. Szerinte Gyurcsány Ferenc szegedi embere, a DK-s Binszki József tavaly októberben döntés elé állította Botka László polgármestert: vagy megválasztatja helyettesévé, vagyis várospolitikai alpolgármesterré, vagy vége a baloldali koalíció közgyűlési többségének”.

A képviselő azzal folytatta, hogy Botka László elfogadta a „visszautasíthatatlan ajánlatot”, és azóta a „gyurcsányi szellemiség hatja át a városházát”, ami megmutatkozik a korábbinál is érzéketlenebb és agresszívabb vezetési stílusban mind a városházán, mind a cégeknél és intézményeknél, ahol a Demokratikus Koalíció egyre inkább igyekszik érvényesíteni befolyását, mint például az IKV Zrt., ahol az alpolgármester fia állást is kapott.

Gyurcsány Ferenc ismét teljesen maga alá gyűri a szegedi baloldalt, ahogyan teszi azt napról napra a magyarországi dollárbaloldallal. A baloldal zárja be a szülők tiltakozása ellenére az óvodákat, alkot hétből hétszer törvénytelen lakásrendeletet, szed be törvénytelenül óvadékot és közjegyző díjat a szociális lakásban élőktől, de visszafizetni már nem akarja nekik a jogellenesen elvett pénzt” – fogalmazott a lap szerint Német.

Abbéli véleményének is hangot adott, hogy a gyurcsányista baloldal ajánlata” a szegediek megsarcolása, a megszorítás politikája, a gőg, a hatalmaskodás politikája. Szeged, a szegediek ennél biztosan többet érdemelnek.”