Pénteken megszűnik a lezárás az Aradi vértanúk terén, az aszfaltozásra viszont még várni kell

Mint ismert, a Szegedi Vízmű vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat végzett január 9. óta az Aradi Vértanúk terén, bár a lezárás nem aratott osztatlan sikert. A közleményben írtak szerint a most felújított vezetékszakaszon rendszeresen fordultak elő szivárgással is együtt járó meghibásodások az utóbbi időkben, ami azonnali beavatkozást igényelt, így a jellemzően több mint 50 éves vezetékeknél nem lehetett tovább halasztani a felújítást.

A munkálatokat a Szegedi Vízmű Zrt. végezte a város megbízásából. A víziközmű munkálatokat követően az útburkolat ideiglenes helyreállítása betonozással megtörtént, várhatóan holnap déltől visszaáll a közlekedésben a megszokott rend. Az érintett útszakasz

teljes aszfaltozására a későbbiekben kerül majd sor,

további – nem víziközmű jellegű – munkálatokat követően. Addig az ideiglenesen helyreállított betonozott felületen előforduló esetleges egyenetlenségek miatt azt kérik, fokozottan figyeljenek az adott útszakaszon közlekedők.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

Korábban azt ígérték a közműrekonstrukcióval, hogy a teljes szélességű aszfaltozást követően február végére visszaállhat a közlekedésben a megszokott rend, ám valószínűleg az aszfaltozás csak a tér felújításával egütt fog megvalósulni, az eredeti forgalmi rend pedig az ideiglenes burkolattal mostanra visszaállt.

Mint írtuk, a város tervezi idén az Aradi vértanúk terének részleges megújítását is a Lechner tér, a Bartók tér és a petőfitelepi Fő térrel együtt, az idei költségvetésben erre 500 millió forintot szánnak.