A kerékpárosklub szerint a bringások gyanútlanul futnak bele az Aradi téri lezárásba a hiányos táblázás miatt

Mint azt a Szegeder is megírta, a Szegedi Vízmű vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat végez két ütemben az Aradi vértanúk terén, mely január 9-től kezdődően várhatóan február végéig tart majd, tehát bő másfél hónapig.

A felújítás első ütemében az Aradi vértanúk tere körüli útszakasz a Rerrich Béla téri leágazástól a Zrínyi utcáig van lezárva mind az autós, mind a kerékpáros forgalom elől, akik a Rerrich Béla téren keresztül tudják megkerülni a lezárást: a Rerrich tér irányából lehet csak haladni a Somogyi utca felé a forgalmi irány megváltoztatásával.

A Magyar Kerékpárosklub szegedi részlege, a CM365 ennek kapcsán megjelentetett egy posztot közösségi oldalán, melyben megemlítik, hogy a fentiek miatt az elkövetkező másfél hónapban használhatatlan lesz az Aradi vértanúk terének Dóm tér felöli része, és így a Dóm tér is a járművel közlekedőknek.

A forgalomterelés azonban hiányos szerintük,

hiszen kerékpárral az Oskola utcáról és az Eötvös utca felől is lehet érkezni, sőt, az Aradi vértanúk terén át a Szentháromság utca felől is. Mint posztjukban írják, semmilyen előzetes figyelmeztetés nincs, és terelőutat sem ajánlottak nekik, így gyanútlanul futnak bele a zsákutcába a Dóm téren. Egyedül a Hősök kapuja felől érkezőknek van egy terelést jelző tábla.

A munkaterületet bár kordonok zárták el a Dóm tér felől, este üres az a rész, így „át lehet lógni” biciklivel, amit többen meg is tettek tapsztalataik szerint. A Nagyáruház felől kerékpárral érkezőknek szintén semmi nem jelzi előre a zsákutcát, de a Zrínyi utcán egyébként is tilos biciklizni, így nem érdemes behajtani. Itt a visszafordulás helyett sokan a járdát választják a tapasztalatok alapján.

A táblázás is megváltozott a Dóm tér szerb templom felőli részén, mely most biciklivel is egyirányú. Az Apáthy utca felől jövők viszont nem tudhatják, mi van a Dóm térrel, mivel szintén nincs jelezve számukra időben, de a híd felől érkezők sem tudhatják, hogy zsákutcába futnak. A CM365 egy térképet készített arról, hogy merre lehet kerülni legálisan bringával, valamint fényképekkel illusztrálták, hogy hol hiányos a lezárás kitáblázása:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Lezárják az Aradi vértanúk terének egy részét közműrekonstrukció miatt

A Szegedi Vízmű vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat végez két ütemben az Aradi vértanúk terén 2023. január 9-től – várhatóan – február végéig. A munkálatok során útlezárásra és forgalomelterelésre kell számítani.