Lezárják az Aradi vértanúk terének egy részét közműrekonstrukció miatt

A Szegedi Vízmű vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat végez két ütemben az Aradi vértanúk terén 2023. január 9-től – várhatóan – február végéig, közölték lapunkkal. A munkálatok során útlezárásra és forgalomelterelésre kell számítani.

Mint írják, a most felújításra kerülő vezetékszakaszon rendszeresen fordultak elő szivárgással is együtt járó meghibásodások az utóbbi időkben (legutóbb december végén), ami azonnali beavatkozást igényel, így a jellemzően több mint 50 éves vezetékeknél nem halasztható tovább a felújítás. A meglévő vízvezeték átépítése nyílt munkaárokban történő kivitelezéssel valósul meg. A munkálatokat a Szegedi Vízmű Zrt. végzi. A rekonstrukció kivitelezésének forrása a városi Vízügyi Építési Alap.

Forgalmi változások, korlátozások az első ütemben (várhatóan január végéig):

  • Az Aradi vértanúk tere körüli útszakasz a Rerrich Béla téri leágazástól a Zrínyi utcáig van lezárva, az autós és a kerékpáros forgalom elől is.
  • Mind az autósok, mind a kerékpárral közlekedők a Rerrich Béla téren keresztül tudják megkerülni a lezárást, a Rerrich Béla tér és a Somogyi utca közötti úton, ahol a forgalmi irány a munkálatok idejére ideiglenesen megváltozik, vagyis a Rerrich tér irányából lehet csak haladni a Somogyi utca felé.

A munkálatok a villamosközlekedést nem befolyásolják. Az érintett körzetben az ivóvízszolgáltatásban csak átmeneti, kisebb időszakos korlátozások várhatóak, melyről az érintett fogyasztókat az előírtak szerint értesíti a vízmű. A tervek szerint – teljes szélességű aszfaltozást követően – idén február végére visszaállhat a közlekedésben a megszokott rend. A közlekedést táblák segítik, kérjük, hogy az arra közlekedők fokozottan figyeljenek! Köszönjük a megértésüket és türelmüket!