Idén jóval hamarabb lekapcsolják a város ünnepi fényeit

Azt már megírtuk egy korábbi cikkünkben, hogy a karácsonyi vásár december 24-én délben véget ért. A díszkivilágítás azonban tovább tart, bár idén csupán január 2-ig, ugyanis január elsején lehet utoljára látni az ünnepi fényeket. Tavaly például ezzel ellentétben január végéig volt kivilágítva a város.

Az okokról Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója beszélt a Rádió88-nak, aki elmondta, a gazdasági helyzet miatt ezúttal a szokásosnál hamarabb, január másodikán végleg lekapcsolják a díszfényeket. Januártól ugyanis hatszoros áron, 4 millió forintba kerülne a karácsonyi fények világítása.

Azt is megírtuk, hogy a Continental 500 ezer forintot adott a szegedi karácsonyi díszkivilágításrára. Az együttműködési megállapodást a támogatásról december 14-én, szerdán írta alá Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester és Kalmár Ákos, a Continental országos HR-vezetője a Városházán. Az összeg egyébként a nyolcada annak, amennyibe januártól kerülne égve hagyni ezeket.

Azonban akik még ki akarják próbálni, netán még egyszer felülnének az óriáskerékre a Dóm téren, egészen január 8-ig megtehetik.