500 ezer forintot ad a Continental a szegedi karácsonyi díszkivilágításra

Az együttműködési megállapodást a támogatásról szerdán írta alá Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester és Kalmár Ákos, a Continental országos HR-vezetője a Városházán, erről a Szeged.hu írt.

Szeged tavaly 2 milliárd forintot fizetett az áramért. Idén december 31-éig még az energiaválság előtti áron kapta meg a város a villamos energiát, így a 2022-es karácsonyi díszkivilágításhoz szükséges áramot is, mivel az ünnepségsorozat január elejéig tart.

Január elsejétől viszont új szerződésre volt szükség, melynek értelmében először a tavalyi ár tíz-tizenegyszeresét adta meg az állami MVM. Az utolsó ajánlat végül a hatszorosára csökkent. Kovács Tamás, Szeged gazdasági alpolgármestere azt javasolta, hogy most először csak fél évre szerződjenek le, mely nagyságrendileg így 6 milliárd forintos kötelezettségvállalást jelent. A szerződést pénteken, a városházán tartandó közgyűlésen fogadhatják el.

Ahogy arról még október közepén beszámoltunk, a Continental bővítette szoftverfejlesztői tevékenységét Szegeden. Az új egység a vezetéstámogató és automatizált járművezetésen dolgozik. A Continental egy másik egysége, a ContiTech Rubber Industrial Kft. már régebb óta működik a városban. Ez Európa legnagyobb textilerősítésű hevedergyára, ahol fejlesztőmunkát is folytatnak a speciális olajipari és tengeri tömlők területén is, melyeket aztán a világ minden tájára exportálnak.