Megszavazták, részben leáll a szegedi közösségi közlekedés szenteste és szilveszterkor

Hétfőn döntött a közgyűlés városüzemeltetési bizottsága a helyi közösségi közlekedés ideiglenes menetrendjének módosításáról – szól a Szeged.hu beszámolója. Nem újdonság a dolog egyébként abból a szempontból, hogy ez már a korábbi években is így volt.

E szerint szenteste előtt, december 24-én 16 órakor, illetve december 31-én, szilveszterkor pedig 18 órakor áll le a helyi közforgalmú közösségi közlekedés Szegeden. Azért teljes leállásról mégsem beszélhetünk:

  • December 24-én 16 óra után K-jelzésű járatok közlekednek majd óránként. Ez négy busz-, egy troli- és egy villamosjáratot jelent, melyekkel biztosítják az éjféli misére való el- és hazajutást.
  • Szilveszterkor 18 óra után tizenegy busz-, két troli- és két villamosjárat közlekedik majd óránként üzemzárásig, azaz hajnalig. A két ünnep között hétvégi szabadnapi menetrend szerint közlekednek majd a járatok. 
  • Az igazgatási szünetben, vagyis január 26. között pedig nyári tanszünetes munkanapi menetrend szerint közlekednek majd a helyi buszok, trolik és villamosok.

A részletesebb menetrendek majd csak a későbbiekben lesznek elérhetőek az SZKT és a Volánbusz oldalain.