Elkezdődött a Bagoly utcai bölcsőde építése közel 1,1 milliárd forintból

Elkezdődött a Bagoly utcai bölcsőde építése – írja Nagy Sándor városfejlesztési aloplgármester közösségi oldalán. Az új intézmény a Töltés utcai, száz éves épületet váltja ki, és bővítésre is kerül a létszám, összesen 64 gyermek számára nyújt majd szolgáltatást.

Mint Nagy írja, az új épület természetesen energiatakarékos lesz, fűtéséről és hűtéséről hőszivattyú gondoskodik, az épület tetejére napelemek kerülnek, így a gázt be sem kell vezetni. Az Európai Unió 800 millió forinttal támogatja a projektet, emellett még 285 millió önkormányzati önrész kellett a beruházáshoz.

A projekt leírása szerint a fejlesztés eredményeként az önkormányzatnak kevesebb éves működési támogatást kell biztosítania, így ugyanakkora pénzügyi lehetőségek mellett többet tud költeni a többi bölcsőde karbantartására, fejlesztésére.

Az önkormányzat a TOP-6.2.1-19-SG1-2019-00001 számú, „Új bölcsőde építése a Bagoly utcában” című projekt keretében tervezi felépíteni az új intézményt, melynek kapacitáskihasználtsága várhatóan 100 százalékos lesz.

Fotó: Nagy Sándor / Facebook