Folytatná a város a Csap utca újraaszfaltozását, az Aradi vértanúk tere környékén a járdákat is rendbehoznák

Csütörtökön ülésezett a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi bizottság. Az egyik előterjesztés szerint a városi út- és járdafelújítási keretből, valamint a városrészi alapból egy útszakaszt és némi járdaszakaszt újítanának fel – írja a Szeged.hu.

A portál szerint az egyik érintett rész az Aradi vértanúk terének környékén lévő járdák, melyeket a városrészi alap terhére hozzák rendbe. A munkálatok során a tér körül vezető utakon felmarják a régi burkolatot, majd új aszfaltot terítenek le. Emellett kicserélik a megsérül dísztégla határoló sávokat is.

A másik felújítandó útszakasz pedig a Petőfitelepen lévő Csap utca, melyet korábban csak félig aszfaltoztak újra. Mint azt Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester elmondta, a felújítás folytatódik a következő ütemmel, immár a Sólya és a Szántó Kovács János utca közötti szakaszon.

A rekonstrukciós munkálatok során felmarják a régi útburkolatot és új aszfaltréteget kap ez a szakasz is. Így viszont, hogy csak félig újították fel az utcát, valószínűleg újra le kell majd zárni időnként. Mindkét munkára hamarosan kiírják a közbeszerzési eljárást az önkormányzat részéről.