Szegedre jön szerdán a Barcelona, az SZKT sűríti a trolijáratokat

A Pick Szeged szerdán a címvédő Barcelonát fogadja a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. Az eseményre az SZKT is készül.

A bajnoki címét története során először megvédő Szeged még soha nem jutott elődöntőbe a BL-ben. Annak érdekében, hogy ez a mostani szezonban végre sikerüljön, Juan Carlos Pastor vezetőedző szerint nagyon nagy előny lenne, ha hazai pályán minden csoportmeccsüket megnyernék, és idegenből is hoznának pontokat.

Mi kerültünk az erősebb csoportba, ráadásul a címvédő Barcelonával otthon kezdünk. Egyelőre nem kell azon gondolkodnunk, hányadik helyen fejezzük be a csoportkört, mert meccsről meccsre készülünk. A legjobb teljesítményt a nyolcaddöntőben és a negyeddöntőben kell majd nyújtanunk” – nyilatkozta a spanyol mester az MTI szerint.

A Pick-hez idén csak Szita Zoltán érkezett és csak a szlovén Nik Henigman távozott innen, ráadásul Pastor is szerződést hosszabbított. A 2019 nyarán igazolt horvát Luka Stepancic makacs Achilles-ín-sérülése miatt továbbra sem bevethető.

A csapat a Balatonfüredet, a Gyöngyöst, a szerb Crvena zvezdát és a román Nagybányát is legyőzte a felkészülés során, a németországi túrája viszont a repülőjárat törlése miatt elmaradt, ezért a TVB Stuttgart és a Bergischer HC együttesével nem tudott megmérkőzni.

Az SZKT azt írja oldalán, hogy a szerdán 18:45-kor kezdődő Bajnokok ligája kézilabda-mérkőzés előreláthatólag 20:15-ig tart. A mérkőzés végeztével, a szurkolók hazajutását a 19-es trolibuszvonalon sűrítőjáratokkal segítik, melyek a belvárosi irányú Etelka sor nevű megállóhelyről indulnak Makkosház végállomás irányába.

A Pick Aréna megközelíthető közösségi közlekedéssel, Lime-rollerrel és bringával, valamint személygépkocsival a Felső Tisza-part és az Etelka sor irányából, bár utóbbiaknak szurkolói parkoló elvileg nem lesz.

Forrás: SZKT