Már javában zajlik az építkezés a hétvégi repülőnapokra, a részletes programot is közölték

Már csak néhány nap, és kezdetét veszi a Szeged International Airshow, amit egy erős kezdésként éjszakai látványshow-val indít. Íme a tudnivalók a háromnapos rendezvényről.

Egyszerre 100 drón festi majd színesre az égboltot a CollMot Entertainment jóvoltából, akik számos helyen bizonyítottak már, Szegedre azonban most érkeznek először. Mint azt bejegyzésükben írják, már javában zajlik az építkezés a hétvégére, már néhány pilóta és gép is megérkezett a város repterére.

Szokás szerint idén is lesz a nagyközönségnek elérhető sétarepülés, az is kiderült, hogy mi mennyibe kerül, illetve mikor lesz elérhető. A legolcsóbb a Cessna C-172-es kisgép, ezzel 12 ezerért repülhetünk, de van még a szúnyogírtóként is ismert Antonov An-2 vagy a retró Li-2-es 17 ezerért. Ezen kívül két forgószárnyas is rendelkezésre áll, az olcsóbb egy kisgép, az R44-es, mely 23 ezer, míg az akrobata Mi-2-es gép 27 ezer forintot kóstál.

Ha autóval mennénk idén a SZIA-ra, parkolójegyet kell vásárolnunk a helyszínen, melynek ára 1000 Ft/gépjármű, ami egyszeri belépésre jogosít fel. A parkolót a hátsó kapunál lehet megközelíteni, ahogyan tavaly is. Van lehetőségünk azonban ingyenes különjárattal is menni, ami talán kevesebb gondal jár. A buszok menetrendjéről ide kattintva lehet többet megtudni.

Fotó: SZIA

A belépés 14 év felett kerül csak pénzbe, viszont diákoknak és nyugdíjasoknak van némi kedvezmény. A kedvezményes árú, elővételes háromnapos bérlet már elfogyott, így ehhez 8300 forintért juthatunk hozzá, míg diák/nyugdíjas áron 7800-ért. Vannak napijegyek is természetesen, ezek 4200 forintba kerülnek teljes áron, míg a fent említett kedvezményre jogosultak 3900 forintért juthatnak be a rendezvényre.

Idén a Magyar Honvédség is ellátogat a repülőnapokra, a repülőnap történetében először statikus és dinamikus bemutatóval készülnek, de hozzák a Gripeneket is. Sőt, nem is egy, hanem két napon: első alkalommal pénteken, az éjszakai látványshow keretei közt, majd szombaton a délutáni programon is találkozhatunk velük. Rengeteg más érdekesség is lesz ezen kívül a három nap alatt, ezeket ide kattintva lehet szemlézni.