Mihálik Edvin: Követeljük, hogy Orbán Viktor ne zárja le Szegedet pénteken!

Frissítés (szeptember 06. 11:17): Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke a Szegedernek kedden délelőtt azt írta, „a miniszterelnök nem látogat Szegedre, ez hírlapi kacsa”.

Mihálik Edvin zöld város fejlesztéséért felelős tanácsnok sem hagyta szó nélkül Orbán Viktor és a fél Fidesz érkezését, amely során szinte megbénítanák a várost a rakpart és a Belvárosi híd teljes lezárásával.

Mint azt Újszeged önkormányzati képviselője Facebook-bejegyzésében írja – akit egyébként a hídlezárás miatt különösen érint a téma –, „nyilvánvalóan az a cél, hogy még csak látótávolságba se kerüljön bárki, aki elégedetlen a Fidesz-kormánnyal.

Szerinte ezzel a gyáva húzással meg fogják bénítani a városunk közlekedését és rendkívül nehéz helyzetbe hozzák a szegedi embereket. A Momentum elnökségi tagja szerint a felelőtlen kormányzás éppen elég nekünk, vagyis a rezsiemelés, az adóemelés és a megszorítások.

Lehet, hogy a határvadászok esküje miatt idecsődül a fél Fidesz, Pintér Sándortól Kövér Lászlóig, és mindannyian el akarnak bújni a magyar emberek elől. De a szegediek attól még szeretnének közlekedni, munkába menni, iskolába vinni a gyerekeiket” – teszi hozzá posztjában.

A poszt zárásaként megjegyzi, hogy mindez egy példátlan mértékű és teljesen indokolatlan lezárás, ezért követeli, hogy ne akadályozzák vele a szegedieket. A lezárásokról bővebben az alábbi cikkünkben írtunk:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Szegedre jön Orbán Viktor pénteken, lezárják a fél belvárost

Ötszáz határvadász tesz ünnepélyesen esküt szeptember 9-én, pénteken tíz órától a Móra Ferenc Múzeum előtt, melyen itt lesz Orbán Viktor miniszterelnök, rajta kívül mások mellett Kövér László az Országgyűlés elnöke és Pintér Sándor belügyminiszter.