Miniszterelnöki sajtófőnök: Orbán Viktor nem látogat Szegedre

Az önkormányzati tulajdonú Szeged.hu nyomán hétfőn a Szegeder is megírta, hogy ötszáz határvadász tesz ünnepélyesen esküt szeptember 9-én, pénteken tíz órától a Móra Ferenc Múzeum előtt. Az eddigi információk szerint az eseményen jelen lesz Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Pintér Sándor belügyminiszter és Orbán Viktor miniszterelnök is, aki több mint öt éve nem járt már a városban.

Hogy több részletet tudjunk meg a pénteki eseményekkel, és elsősorban a miniszterelnök látogatásával kapcsolatban, még az első hírek felbukkanásakor kerestük a miniszterelnök sajtófőnökét, Havasi Bertalant, aki szerint Orbán Viktor nem jön Szegedre. Havasitól további információkat szerettünk volna kérni a miniszterelnök látogatásával kapcsolatban, például, hogy Orbán tervez-e találkozni Botka László szegedi polgármesterrel, mit lehet tudni az érkezésére eszközölt speciális intézkedésekről, a határvadászok avatásán kívül részt vesz-e más programokon, illetve hogy találkozik-e a szegedi Fidesz vezetőivel.

A miniszterelnök sajtófőnöke ma délelőtt küldött választ a kérdéseinkre, amiben úgy fogalmaz,

a miniszterelnök nem látogat Szegedre, ez hírlapi kacsa”.

Orbán Viktor szegedi látogatásával kapcsolatosan Szeged városfejlesztési alpolgármestere, Nagy Sándor, illetve Mihálik Edvin zöldváros tanácsnok is kifejtette véleményét, és a hírről az összes, a kormányhoz valamilyen szálon köthető szegedi sajtótermék is beszámolt, még a megyei lap, a Délmagyarország is.

A péntekre tervezett nagyszabású lezárások ettől függetlenül még valószínűleg érvényben lesznek, és az ötszáz határvadász avatása is meg lesz tartva ugyanúgy, annyi változással, hogy Orbán Viktor mégsem jön majd. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója épp kedden nyilatkozta az MTI-nek, hogy az első ötszáz határvadász pénteken esküt tesz Szegeden, így már szeptemberben megkezdhetik a szolgálatot.