Novák Katalin lányának születésnapját is a szegedi Virág Cukrászdában ünnepelte

Itt ünnepeltük meg ma Kata 14. születésnapját. Isten éltessen, Kislányom! ezt Facebook-oldalán osztotta meg még szerda este a szegedi származású köztársasági elnök. Mint írja, az apropót az is adta, hogy az idei cukormentes (és gluténmentes) ország tortája a szegedi Virág Cukrászdában készült.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 16. alkalommal hirdette meg a Magyarország tortája versenyt idén is, melyen Magyarország cukormentes tortája a Gyuris László, a szegedi Virág Cukrászda és Kávéház cukrászmestere által készített Nagyi kedvence fantázianevű alkotása lett. Az eredményeket pont egy hónapja, augusztus elsején hirdették ki.

A szegedi elegáns küllemű tortában az üde, kellemesen savanykás málnavelő, a fehércsokoládés pisztácia ropogós, valamint a könnyű mascarpone mousse harmonikus ízvilágát némi hibiszkusz virág és csipkebogyó velő teszi teljessé. A piskóta mandula- és kókuszlisztből készült, így gabonalisztet sem tartalmaz. Gyuris László pályaválasztását szeretett nagymamája inspirálta, akinek konyhájában az ő első süteményei is készültek. A „Nagyi kedvence” az ő tiszteletére született meg.

Novák Katalin egyébként úgy jön képbe, hogy szerdán a fogyatékossággal élő gyermekekkel és fiatalokkal foglalkozó, egy nonprofit kft. fenntartásában működő szegedi Gemma központ új épületének átadásán vett részt.

Fotó: Novák Katalin / Facebook