Az SZTE ex-tanszékvezetője Szijjártónak: Petike, kicsit ügyesebben hazudj, mert ezt talán már a híveid sem veszik be

„Napi hazugság” címmel posztolt közösségi oldalán Kaltenbach Jenő, az SZTE Közigazgatási és Pénzügyi Jogi Tanszék egykori tanszékvezetője, aki ezúttal Szijjártó Péter Tranziton elmondott beszédéből emelt ki részleteket – vette észre a Mandiner. De posztjaiban Lázár János építési és beruházási minisztert sem kímélte, a kommentelőkre pedig vitatható stílusban reagált.

A külügyminiszter egy előadásában többek között azt mondta a kormánypárti Tranzit Fesztiválon Tihanyban, hogy „az ország mozgástere folyamatosan bővül, és gazdaságunk jól áll a recessziós környezetben”. Erre reagált Kaltenbach, aki azt írta: mindkét állítás „átlátszó hazugság”, hiszen a nyugati világ meghatározó köreiben Orbán valóságos persona non grata. „Ma már az egykor szövetséges visegrádiak is elfordultak. Orbán Putyin ès Xi hasznos idiótája. Magyarország rég nem volt nemzetközileg olyan elszigetelt mint ma” – írta.

„Ha bennünket nem érint a recesszó akkor vajon a horribilis kormányzati áremeléseket „(villany, gáz) mire véljük, a kétszámjegyű, Európában legmagasabb inflációról nem beszélve, és vajon Navra miért előszobázik Brüsszelben hetek óta egy kis segélyért esedezve? Petike, kicsit ügyesebben hazudj, mert ezt talán már a híveid sem veszik be” – zárta bejegyzését a jogtudós.

Kaltenbach egyébként újabb posztot is megjelentetett oldalán azok után is, hogy a Mandiner leközölte fenti, szombaton nyilvánosságra hozott írását, ezek szerint már nem először. „A mandiner nevű izé, megint leközölte egy írásomat, termèszetesen a megkérdezésem nélkül. Ezúttal a Szíjjártó nyilatkozatot cáfolót. A hatás nem is maradt el. Az izé álnéven fröcsögő, mocskos szájú, primitív közönsège újra kitombolhatta magát” – jegyezte meg az egyik ilyenben.

Ennek hatására még az eredeti, Szijjártóról szóló poszt alatt is jött olyan komment, hogy komcsi, szerintem ne erőlködj, Te meg a bandád loptatok el a nagyapám vagyonát, földjeit, állatait, szal inkább kussoljál...” Erre Kaltenbach azt válaszolta: „Te szerencsètlen az èn családomtól rokonságomtól ti nemcsak mindent elvettetek 45-után hanem mèg marhavagonba is raktátok egy rèszüket ès elűztètek innen ugyanúgy mint előtte a zsidókat. Te komcsizol seggfej.”

Az SZTE tanszékvezetője máskor sem rejti véka alá véleményét, egy másik posztjában például a „rókaképű” Lázár Jánosról ír, pontosabban egy kijelentéséről, melyet ugyanezen a kormánypárti fesztiválon tett. Mint írja, „Lázár szerint a »brüsszeliek kokainon élő gazemberek«.

Gondolom Szájerre a saját eszmetársára, a csatornamászóra értette, akit ugye egy drogos (homo)szex bulin ért tetten a brüsszeli rendőrség.”

Kaltenbach Jenő Wikipédia-oldala szerint egyébként 1995-től 2007-ig ombudsman is volt. 1970-ben kezdte meg egyetemi tanulmányait a szegedi József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, ahol 1975-ben szerzett állam- és jogtudományi doktorátust. 2016-ban Áder János köztársasági elnöknek írt nyílt levelében a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje kitüntetéséről lemondott, miután a szerinte „gyűlöletkeltő cikkeiről közismert” Bayer Zsolt a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült.