A Móra-múzeum cowboy-indián játékokkal települ ki a SZIN Civil Falujába

Ismét is kiköltözik a Szegedi Ifjúsági Napokra a Móra Ferenc Múzeum. Az idei kitelepülés középpontjában a cowboy-indián kiállítás áll. De nem csak a Móra Ferenc Múzeum, hanem még számos szervezet is megtalálható idén a Civil Faluban, többek között az SZTE, a Somogyi Könyvtár vagy a Mátrix Közhasznú Alapítvány is.

Az idei évben is átköltözik a „túlpartra” a Móra Ferenc Múzeum: a Szegedi Ifjúsági Napok ideje alatt a Civil Faluban várják a fesztiválozókat különböző játékokkal, érdekességekkel a cowboy-indián kiállítás kapcsán. Szerdától szombatig a múzeum sátránál bárki készíthet álomfogót, indián ékszereket, valamint lehet kirakózni és színezni is. A fiatalok kipróbálhatják a cowboyok és indiánok világával kapcsolatos tudásukat egy kvízjátékon, valamint be is öltözhetnek: cowboyos és indiános kellékeket ölthetnek magukra és úgy fotózkodhatnak barátaikkal augusztus 24–27. között.

A Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár 2009 óta aktívan képviselteti magát a Szegedi Ifjúsági Napok Civil Falujában. A Civil falu idei tevékenységének fókuszában az önkéntesség témakörei és az Ifjúság Európai Éve (EYY2022) állnak. Az európai összetartozás, a közös kultúra hordozói a könyvek, melyek általános érvényű értékeket közvetítenek, lehetőséget biztosítanak színes élmények és új információk gyűjtéséhez.

Fotó: SZIN

A Szegedi Tudományegyetem a két futurisztikus gömbsátrában pedig idén minden eddiginél izgalmasabb ismeretterjesztő és szórakoztató programokkal várja a fesztiválozókat, akik az egyetem szabadulószobáját is kipróbálhatják. „Utazz velünk az időben és segíts Szent-Györgyi Albertnek feltalálni a C-vitamint" – az intézmény ezzel a mottóval indította útjára a 2021/22-es tanévben a különleges játékot, amely hatalmas népszerűségnek örvendett az EFOTT-on.

Hatszáz tábla csokit tördelnek kockákra a Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntesei is a Civil Faluban. A jótékonysági program célja, hogy a fesztiválra érkező vendégek arcára a finomságok által mosolyt varázsoljanak, illetve a civil önkéntességet népszerűsítsék.