Tizenhat éven át vette fel jogosulatlanul a családi pótlékot a szegedi nő, 2,7 milliós kárt okozott az államnak

Vádat emeltek a szegedi nő ellen, aki tizenhat évig vett fel jogosulatlanul családi pótlékot tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte: a nőt költségvetési csalás bűntettével vádolják. A vádirat szerint a nő 2004-ben igényelt családi pótlékot és gyermekgondozást segítő ellátást. A kérelemben szegedi állandó lakcímet és tartózkodási helyet adott meg, holott gyermekével már akkor életvitelszerűen külföldön élt, és ezt később sem jelentette be.

A nő egészen 2020-ig jogosulatlanul vette fel a gyermek után járó családi pótlékot, ezzel 2,7 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. A megyei kormányhivatal 2020-ban szüntette meg a támogatás folyósítását, és kötelezte a vádlottat a jogosulatlanul felvett összeg visszafizetésére tudatta a csoportvezető ügyész.

Bár nemrég írtunk valószínűleg ugyanerről az ügyről, akkor még mindössze 15 évről és 2,1 millió forintról volt szó, de az ezzel való összefüggésről nem szólt az MTI közleménye.