Az idei Bortér bővül az Aradi vértanúk terével, az esemény immár készpénzmentes lesz

A pandémia után két év kihagyással újra megrendezésre kerül a többi városi eseményhez hasonlóan a Bortér is. Az idei Bortér Szeptember 14-étől, szerda délután kettőtől veszi kezdetét és több mint négy napon át tart majd: szeptember 18-án, vasárnap éjfélkor zárnak.

Az eseményről szóló Facebook-bejegyzésükben egy Szeged.hu-s cikket osztottak meg, melyben az áll, hogy a hazai fesztiválok döntő többségéhez hasonlóan idén a Dóm téri Bortéren is – a kézműves standokat kivéve – bevezetik a készpénzmentes fizetést. Már korábban be akarták ezt vezetni Rácz Attila szerint, de a pandémia meghiúsította mindezt. Emellett szól, hogy ez higiénikusabb, egyszerűbb, biztonságosabb és már négyből legalább három ember készpénzmentesen fizet.

Azonban akinek nem adott a lehetőség, azok sem maradnak hoppon. A feltöltőpontokon kívül a Festipay applikációban is lehetőség lesz az egyenleg feltöltésére, illetve a vásárlások nyomon követésére. A Bortér másik újdonsága, hogy

a tervek szerint az Aradi vértanúk tere felé bővül a rendezvény.

Itt akár egy pohár kézműves sör elfogyasztása mellett is lehet majd beszélgetni, a nyüzsgéstől kicsit távolabb – teszik hozzá.

A 10. őszi bormustrát szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. három évvel ezelőtt vezette be kísérletképp az üvegpoharat a Dóm téri rendezvényükön. A műanyagot nem csak ideiglenesen száműzték, idén is csak szépen csilingelő üvegpohárból lehet majd bort kóstolni – írják. A korábbiaknak megfelelően lesz Szeged címeres visszaváltható és Bortér emblémás, hazavihető nagy poharuk is.