Így nézne ki Szegeden a Mondolo Nádor utcai sikátoros festménye, ha megvalósul

Mint azt korábban megírtuk, falfestménnyel dobná fel Szeged egyik belvárosi sikátorát a Mondolo, mely a Famanók nevet viseli majd. Segítségükkel szeretnék felhívni a figyelmet a holtfák, a rajtuk, bennük vagy belőlük élő élőlények fontosságára, és nem mellesleg új külsőt és funkciót szeretnének adni a Nádor utcát a Somogyi utcával összekötő szűk sikátornak.

Természetesen ahogy eddig, most is készülnek gyakorlati természetvédelmi megoldásokkal, ám azt csak akkor tudják megkezdeni, ha a fal elkészült, hiszen a későbbi kiegészítők szerves részét képezik a street artnak. A festés a Háginak a Nádor utcát a Somogyi utcával összekötő, szűk utcai falfelületét érinti Szegedi belvárosában. A 17 méter hosszú és 2,6 méter magas festmény látványtervét Buzás Aliz alkotta meg, ami korábbi cikkünkben megtekinthető.

Ám most egy újfajta látványtervet közöltek Facebook-oldalukon. Mint írják, ha esetleg szeretnénk nagyjából látni, „mi él a fejükben” a festmény kapcsán, arra az esetre készítették ezt az immáron eredeti környezetében vizualizált alkotást, mely lent látható. Elárulták, hogy a szerdai bejelentést követően már meg is érkeztek az első utalások, amikért nagyon hálásak. Összesen 655 000 forintot gyűjtenek a legújabb természetvédelmi célú falfestményre, ennek eddig 27 százaléka jött össze.

Fotó: Mondolo Egyesület / Facebook

A munkáról és a támogatásról minden fontos információt ide kattintva olvashatunk. Emondták, bármekkora összeget küldhetünk a következő számlaszámra:

Mondolo Egyesület
Raiffeisen Bank
12067204-01707792-00100008
Közleménybe: “támogatás“

Ezen felül szeretnék a weboldalon megjeleníteni a támogatóik nevét, míg 10 000 forintot elérő támogatás felett pedig a nevünk a falfestmény információs táblájára is felkerülne a helyszínen. Ezért aztán arra kérik a múzsákat, hogy amennyiben ehhez nem járulnak hozzá, a “támogatás” után írják a közleménybe, hogy “anonim”.