Chovanecz Kata mezítláb a vízben gázolva mutatta be, hogy nem folyik el a csapadék a Stefánián

Mind a SzegedMa, mind a Szeged365 kormányközeli lapok arról számoltak be, hogy Chovanecz Kata fideszes önkormányzati képviselő a hét képeit küldte el nekik. Ezen konkrétan az látható, hogy a mostanában jellemzően önkormányzati beruházásokon kivitelezési hibákat kereső képviselőnő mezítláb gázol egy pocsolyában, amely a mostani esőzések során keletkezett a frissen felújított Stefánia Hungi előtti részénél, illetve a nemrég leaszfaltozott részeken a színházi körforgalomnál.

Az egyébként valóban furcsa, hogy a mostanában folyó projekteknél valamiért nem stimmelnek mindenhol a vízelvezetések. Az, hogy ez a kivitelező hibája-e a nem megfelelő burkolati lejtés miatt, vagy a tervezőé a nem megfelelő elfolyók okán, azt nem tudni. Mindenesetre Chovanecz a Szeged365-nek küldött képekhez a következő kommentárt fűzte: „Gumicsizma nem volt nálam, a cipőt meg sajnáltam volna, így maradt a mezítlábas megoldás.” Lentebb látható pár fotó erről, amelyeket hivatalos Facebook-posztjához nem mellékelte, legalábbis nem mindegyiket:

Az Oskola utcai és a Stefániánál zajló projekt egyébként hivatalosan nincs még átadva, miközben Chovanecz már arról beszélt a SzegedMának, hogy a sok apró hiba egyértelművé teszi, hogy nem volt gondos tervezés és a kivitelezés is kontármunka volt, de a műszaki ellenőr felelőssége is egyértelmű, mert a területet ő vette át”. Való igaz, hogy a már 2020-ban átadott, 1,5 milliárdos belvárosi (Móra Park, Stefánia és Roosevelt tér) projekt keretében újult meg némelyik említett hibás rész, csakhogy az aszfaltozás és a Stefánia színház felőli oldala a mostani projekt része, amely tehát még nincs átadva, így műszaki ellenőr sem láthatta még.

Chovanecz hozzátette, „örömteli, hogy több esetben korrigálják a hibákat, de ezek a munkálatok pénzbe kerülnek, az előjövő hibák pedig bosszúságot okoznak”. Azonban ahogy az egyik fenti képen is látszik a megsüllyedt burkolatnál, azt az építkezésre anyagot szállító kamion szakította be, tehát ezt mindenképpen garanciában lehet majd javíttatni plusz költségek nélkül.

A képviselő korábban több helyen is bírálta a városi projekteket, például a Roosevelt téri parkolót, ahol aztán újra is aszfaltozták az említett részt. De mutogatták már a kiszáradt füvet is a parkokban, vagy a némileg kátyúsodott, stabilizált kavicsos járdaburkolatot a Stefánián, esetleg az Oskola utca részleges átadásánál is kifogásolta, hogy veszélyben vannak a gyalogosok.

A legemlékezetesebb talán a József Attila sugárúti közös gyalogos- és kerékpárút felfestésének ügye volt, amelyről mi is beszámoltunk, végül Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester magyarázta el a helyzetet, ami után a felfestés szaggatott vonalait el is távolították.