Chovanecz Kata szerint balesetveszélyes jelenleg gyalogosan az Oskola utca

Chovanecz Kata fideszes képviselő sajtótájékoztatót tartott ma az átadott Oskola utcánál. Azt nehezményezte, hogy szerinte a Fidesz-KDNP ugyan mindig támogtta a fejlesztéseket Szegeden, de az utcát félkészen adták át, így a gyalogosok veszélyben vannak, nincs hol közlekedniük.

„Balesetveszélyes jelenleg gyalogosan közlekedni az Oskola utcán. A beruházás még félkész, a járda járhatatlan, a kerékpárúton biciklisek és elektromos rollerezők között kénytelenek sétálni a kisgyermekes édesanyák, idősek, mozgásukban korlátozottak, néhol pedig áruszállító járműveket  és munkagépet is kikerülve  az autók között kénytelenek sétálni” – írja a képviselő közösségi oldalán.

Elmondta, bízik benne, hogy az egyik kerékpárút helyén kijelöl Mihálik „Ervin” (Edvin egyébként, a posztban el van írva) tanácsnok, vagy Nagy Sándor alpolgármester egy ideiglenes gyalogutat a biztonságosabb közlekedés érdekében. Az utcáról mi is készítettünk fotókat az átadás körüli pillanatokban, ezeket az alábbi cikkben lehet megnézni:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Szombaton adják át az Oskola utcát az autósok és kerékpárosok részére

Alapvető, a kerékpárosokat és a közösségi közlekedést segítő átalakításokat végzett el a kivitelező a megújuló Oskola utcában, a Belvárosi híd lábánál lévő csomópontban és a Stefánián. November 20-án, szombat délutántól az eredeti terveknél korábban visszakapják az autósok és a kerékpárosok az Oskola utcát.