Válságos állapotban van a kislány, aki a börgöndi repülőgép-balesetben égett meg

Pár nappal ezelőtt, a börgöndi repülőnapon egy szegedi sportrepülőgép csapódott bele egy parkoló autóba. Négyen szenvedtek égési sérüléseket a balesetben, közülük hárman súlyosan megsérültek, így őket Budapestre szállították. Egy könnyebben sérült kisfiút a Fejér Vármegyei Szent György Kórházba vittek mentőautóval.

A Kékvillogó szerint, naponta többször is műtik, valamint huszonnégy órás megfigyelés alatt tartják azt a kilenc éves kislányt, aki súlyosan megégett, amikor a repülő melléjük zuhant. Szüleit is Budapestre, a Honvéd kórházba szállították, ők is életveszélyben vannak, de a portál információi szerint jobb az állapotuk, mint kislányuké. A házaspár fiú gyermekét már hazaengedték a székesfehérvári kórházból, ő kisebb égési sérüléseket szenvedett.

A kislányért a Budapesti Bethesda Gyermekkórház intenzív osztályán küzdenek az orvosok, akik szerint, ha másod- vagy harmadfokú az égési sérülés, akkor akut és tervezett műtétek követhetik egymást, ami 6-8 beavatkozást is jelenthet. Az ilyen lángok mély égési sérüléseket okoznak, a robbanás miatti légtömeg miatt pedig belső károsodást is létrejöhet és a tüdő is sérülhet.

A vasárnap lezuhant repülőt a szegedi Rózsavölgyi Vilmos és fia, Árpád vezette. Egy nappal a székesfehérvári repülőgép tragédia előtt ugyanazt a vezetett orsót mutatták be Szegeden a repülőnapon, amibe aztán mindketten belehaltak. Bár túl korai még ítéletet mondani, az egyik szakértő szerint emberi hiba okozhatta a tragédiát. A 444.hu egyik olvasója extrém közelről készített videót az esetről. Az ügyben büntetőeljárás is indult már halált okozó légi közlekedés veszélyeztetés miatt.