Büntetőeljárás indult a lezuhant szegedi repülő ügyében

Büntetőeljárás indul a vasárnapi börgöndi repülőnapon lezuhant repülőgép ügyében, közölte a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. Közleményükben azt írták, a rendőrség a balesettel kapcsolatban halált okozó légi közlekedés veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást, amelyet szakértők bevonásával folytat.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a Székesfehérvár melletti Börgöndön rendezett Albatrosz Repülőnapon vasárnap délután egy sportrepülőgép lezuhant, és egy parkoló személygépkocsi mellé esett, amely a becsapódó alkatrészektől kiégett. A kisrepülőn utazó 67 éves pilóta és 37 éves utasa a helyszínen életét vesztette, további négy ember megsérült, egy kislány életveszélyes állapotban van az egyik budapesti kórházban.

A két áldozat szegedi Rózsavölgyi Vilmos és fia, Árpád volt. Egy nappal a székesfehérvári repülőgép tragédia előtt ugyanazt a vezetett orsót mutatták be Szegeden a repülőnapon, amibe aztán mindketten belehaltak. Bár túl korai még ítéletet mondani, az egyik szakértő szerint emberi hiba okozhatta a tragédiát. A 444.hu egyik olvasója extrém közelről készített videót az esetről.

A videófelvételek tanúsága szerint a kisrepülő alacsonyan száguldott a repülőtér felett, majd csinált egy befejezetlen orsót, aminek a végén nem tudta kiemelni a gépet, és a földbe csapódtak. „Odaát létezik egy kötelék, ahová sajnálatos módon ma két kiváló szegedi pilóta csatlakozott. Fogadjátok be őket!” – írták korábban közösségi oldalukon a Szeged International Airshow (SZIA) szervezői.