Felpofozták a Zalaegerszegen a miniszterelnök beszéde alatt sípoló Szabó Bálintot

„Fasszopó” – vágta oda egy idősebb férfi Zalaegerszegen a szegedi önkormányzati képviselőnek, aki annyit felelt minderre, hogy „én meg Szabó Bálint vagyok, jó napot!” Szabó azért ment a dunántúli településre, mert ott mondott október 23-án beszédet Orbán Viktor miniszterelnök, akit többen hangos sípolással próbáltak ebben megzavarni.

Köztük volt Szabó is, aki éppen egy étterem teraszán állt több ellentüntetővel is, de miközben erősen sípolt, egy vörös hajú nő odasétált hozzá, és hátulról lekevert neki egyet. A Telex videóján az látható, hogy Szabó erre hátrakapta a fejét, majd miután észlelte, hogy a pofozás abbamaradt, tovább sípolt. Egy későbbi jelenetben látható, hogy a rendőrség intézkedik a nő ellen, aki ekkorra már kisebb szóváltásban volt a képviselővel.

Szabó Bálintról már szeptember elején is annak kapcsán írtunk, hogy a határvadászok avatásán kifütyülte Orbán beszédét, eltorlaszolta a Kerepesi utat, majd megpróbált bemászni a ceremóniára, másnap pedig a kötcsei pikniken okozott némi zűrzavart.