Fideszes jelöltre indult Apátfalván a polgármester, meg is szűnt a fideszes párttagsága emiatt

A Lázár János köreihez köthető Promenad24 úgy értesült, hogy már nem tagja a Fidesznek Szekeres Ferenc, miután az apátfalvi polgármester „elárulta a saját közösségét”. A vásárhelyi portál információi szerint Szekeres tagsága azért szűnt meg, mert a politikus a Fidesz-KDNP hivatalos jelöltjével szemben elindul az idei önkormányzati választáson a településen.

Azt írják, a párt alapszabályának értelmében ilyenkor automatikusan megtörténik a kizárás, így Szekeres Ferenc sem tartozik már többé a Fideszhez. A portál azt is tudni véli, hogy Szekeres Ferenc „személyes érdekei és egyéni ambíciói miatt elárulta a jobboldalt”. A kormánypártok pedig csak olyan jelölteket támogatnak, akiknek „a személye garancia a folyamatos fejlődésre, akik mindenkivel megtalálják a közös hangot”, áll a szerző nélküli cikkben.

A cikk szerint egyre több apátfalvi látta és látja úgy, hogy „a csökönyös és erőszakos, együttműködésre képtelen” Szekeres Ferenc körül elfogyott a levegő. „Miután személyes sérelmei és érdekei miatt túszul ejtette a települést, a Fidesz-KDNP úgy döntött, új jelöltet javasol.” Lázár János országgyűlési képviselő ajánlásával ezért Varga Róbertet indítják polgármesterjelöltként.

Szekeres még április közepén kelt ki a fentiek miatt privát Facebook-oldalán, mert szerinte már a jelölti bizottság meghallgatása előtt megszületett a döntés, hogy nem őt támogatják majd polgármesterjelöltként a településen. Ezt bizonyítja szerinte Lázár jános azon levele, mely a Csongrád-Csanád megyei Fidesz április 12-én, 15 órakor tartott egyeztető ülése előtt jelent meg a postaládákban, és ebben már Varga Róbertet támogatták.

A jelenlegi apátfalvi polgármestert ez annyira rosszul érintette, hogy az esetet a kommunista időkhöz hasonlította, Lázár Jánost pedig „lediktátorozta”. Szerinte csak egy bábot” kerestek Apátfalvára, aki utasításra cselekszik és akinek Lázár János érdeke az első. Arra is kitért, hogy Lázár mandátuma rövidesen lejár és már nem lesz országgyűlési képviselő.

Fotó: Lázár János / Facebook

2019-es önkormányzati kampányban Lázár János még a barátjának nevezete Szekeres Ferencet, 2021-ben pedig egyenesen „kiváló polgármesternek”. Az ominózus új jelölt bejelentése után a Promenad24 viszont már Szekeres botrányairól írt. Szekerest egyébként tavalyelőtt áprilisban ítélték el első fokon, mert a 2019-es önkormányzati választás hajrájában lejárató cikket írt az adóforintokból fenntartott önkormányzati újságba.