Polgármesterjelölti vita lesz kedden Vásárhelyen

Hódmezővásárhely jelenlegi polgármestere és Kovács Pál, a júniusi helyhatósági választás egyik polgármesterjelöltje vitáznak kedden 18 órakor élő televíziós adásban – írja a Hódpress.

Az eseményt a Vásárhelyi Televízió fogja közvetíteni, és a város ügyeivel kapcsolatos témák kerülhetnek terítékre. A vitát Kovács kezdeményezte, Márki-Zay pedig elfogadta, így a két fél ismét szemtől szembe áll majd egymással, hiszen már volt közöttük egy hasonló jellegű vita. Akkor a vitában Kovács mint a HMSZ Zrt. igazgatója vett részt, és a városüzemeltetési cég működésével kapcsolatos kérdések domináltak.

Márki-Zay az ilyen típusú események fontosságát hangsúlyozva arról beszélt, hogy bár szeretne egy olyan jelölti vitát, amelyen minden aspiráns részt vehet, de addig is nyitott minden olyan párbeszédre, amely lehetőséget biztosít a választók számára, hogy jobban megismerhessék a jelöltek álláspontjait és terveit.

Kovács még február végén jelentette be indulását a polgármesteri székért mint egykori városi cégvezető, majd később arról beszélt, hogy a posztra való bejelentkezése óta eltelt első napok is megterhelők voltak a számára. Többek között azt nyilatkozta, hogy már két nap után élő zombinak, tömeggyilkosság áldozatának érzi magát.