Két nap után élő zombinak, tömeggyilkosság áldozatának érzi magát Márki-Zay vásárhelyi kihívója

Szombaton jelentette be indulását a hódmezővásárhelyi polgármesteri székért Kovács Pál, egykori városi cégvezető, de az azóta eltelt pár nap is megterhelő volt a számára. Kovács hétfőn este adott interjút ATV-nek.

A jelölt arról beszélt a hétfői interjúban, amit a Délmagyar vett észre, hogy két nap után az az össztűz, ami az elmúlt hat évben a polgármester és a Fidesz között egymás felé irányult, most rá zúdul, „élő zombiként, tömeggyilkosság áldozatának” érzi magát.

Ő nem ért egyet Márki-Zay Péterrel azzal kapcsolatban, hogy csak egy ember állhat ki a fideszes jelölttel szemben, hiszen minden választópolgárnak joga van megmérettetni magát. Úgy fogalmazott, hogy „Márki-Zay Péter logikája szerint létezik a Fidesz, mint bolygó, és ő, mint ellenbolygó”.

Úgy látja, hogy mindenki, aki Márki-Zay szerint nem az ő ellenbolygóját támogatja, az a polgármester szerint fideszes. Kovács véleménye alapján létezik harmadik út is. A jelölt azt is mondta, bizonyos feltételek mellett egy előválasztáson is megmérkőzne a jelenlegi polgármesterrel szemben.

Kovácsot szombati bejelentése után Márki-Zay egyből a Fideszhez kötötte, helyreigazítást is küldtek minden sajtóorgánumnak, hogy Kovács Pál nem ellenzéki, karrierje Lázár Jánoshoz kötődött, saját magát „Stockholm szindrómás SS-tisztként” jellemezve, az őt ért megaláztatások ellenére soha nem mondott ellent Lázárnak.

Ennek ellenére Szél István, a Fidesz vásárhelyi szervezetének elnöke korábban egy videóban arról beszélt, hogy Kovács nem az ő jelöltjük, saját polgármester-jelöltet indít majd a helyi Fidesz.