Márki-Zay Péter megvásárolná a Promenad24-et Rákay Philiptől

Nem sokkal azután, hogy Rákay Philip bejelentette, eladja a hódmezővásárhelyi hírportálban meglévő tulajdonrészét a Navracsics Tibort gyalázó véleménycikkek miatt, Márki-Zay Péter Facebook-oldalán kijelentette, „a licitálásba a város békeszerető közönségének részéről mi is beszállunk.”

Hódmezővásárhely polgármestere a Telexnek árulta el, hogy az önkormányzat médiacége venné meg a NER-es üzletember és producer Rákay tulajdonrészét a Dél-alföldi Média Centrum Kft.-ben. Márki-Zay szerint a Promenad24 tulajdonosa most bizonyíthatja, hogy „nem Lázár egyszerű strómanjaként került médiatulajdonosi szerepbe”.

„Ha nem Lázáré a cég, akkor annak adja el a Rádió 7-ben illetve a Promenád24-ben lévő tulajdonrészét, aki a legtöbbet kínál érte.”

Az, hogy a vásárhelyi önkormányzat és Rákay között születik-e majd „deal” a portálra vonatkozóan kérdéses. Utóbbi a 24.hu-nak azt is kifejtette, hónapok óta tárgyal egy befektetővel, akivel hamarosan célegyenesbe ér a tranzakció.

Mint ismert, a szóban forgó híroldal több véleménycikkben ment neki Navracsics Tibornak amiatt, hogy többször is közös képeket posztolt Márki-Zay Péterrel, amiken kedélyes hangulatban látható a kormánytag, és az ellenzéki városvezető. A lapban tulajdonos Rákay ezután a szerzők nevében is bocsánatot kért a lejárató cikkek miatt, amire a Promenad24 véleménycikkben állt ki a lejárató írások mellett, a véleményszabadságra hivatkozva.