Márki-Zayjal barátkozott Navracsics, betámadta őt a Lázárékhoz köthető vásárhelyi lap

A buzizó polgármester és az „európai fideszes” meleg kézfogásai címmel jelent meg egy cikk február 17-én a Lázár Jánoshoz köthető hódmezővásárhelyi Promenad24 portálon. A szerző nélküli írás azt kifogásolta, hogy az országot járó közigazgatási és területfejlesztési miniszter Márki-Zay Péterrel barátkozott. „Lassan több közös fotót posztol Facebook-oldalán Navracsics Tiborral, mint táncos lábú feleségével, a vásárhelyi mindentudó First Ladyvel” – fogalmaztak.

A Telex arról ír, hogy több cikk is megjelent a Promenad24-en a vásárhelyi polgármester és Navracsics közötti újdonsült barátságról. A többszöri találkozó kiboríthatta a vásárhelyi portál névtelen szerzőjét, aki szerint „Navracsicsnál valami gond lehet az iránytűvel. Mintha elfelejtette volna, hogy milyen kígyót ölel a keblére, s hogy a politikában is léteznek nemzeti minimumok, melyek felrúgása esetén nincs pardon, ha tetszik: nincs kegyelem”.

„A legmocskosabb kommunista tempóban” pedofilozó Márki-Zay nem győzi simogatni Navracsicsot. A miniszter pedig „nemcsak minden támogatást megígért, de feltett szándéka, hogy ki is tömje forrásokkal a vásárhelyi városvezetőt” – olvasható a Promenad24 egy másik cikkében, melyben Lázár János azon kijelentését is megemlítik, hogy „hazaárulókkal márpedig nincs kokettálás, nincs együttműködés”.

Ezeket a cikkeket hirdetik is Facebookon öt különböző verzióban,

többek között budapesti, Pest vármegyei és országos célcsoportban is, eddig mintegy 8–900 ezer forintot költöttek el rá.

„A Fideszhez köthető médiában minisztert támadni így még nem láttunk, és a fegyelmezett kormányzati médiagépezet ismerve nehéz elképzelni azt is, hogy egy helyi publicista partizánakciójáról lenne szó”, írja a Telex. A lap kérdéseket intézett a téma kapcsán az Építési és Közlekedési Minisztériumhoz is, ahonnan azt a választ kapták, hogy Lázár János „a következő választáson a választókerületben már nem indul, a helyi közügyekben nem vesz részt, ugyanakkor nagy megértéssel van a jobboldali közösség érzékenysége és felháborodása kapcsán.”

Fotó: Márki-Zay Péter / Facebook

„Lázár epét hányt, hogy két hét alatt négyszer fogtam kezet Navracsiccsal” – ezt már Márki-Zay Péter mondta a Telexnek. A vásárhelyi polgármester Lázár kezét látja a cikkek mögött, és úgy véli, azért lett ideges a fideszes képviselő, mert a hódmezővásárhelyi kampányt arra akarta felépíteni, hogy a hazaárulónak nevezett polgármesterrel nincs együttműködés. Eközben Navracsics az elmúlt hetekben többször is a kormány támogatásáról biztosította Márki-Zayt.

 „Tekintettel arra, hogy Lázár János miniszter kollégám 2022 májusában »négy év után nem csupán fegyverszünetet kötött« Hódmezővásárhely polgármesterével, hanem abban is megállapodott vele, hogy közösen dolgozzák ki, miként fejlődhet tovább a város, én is meghallgattam Márki-Zay Péter javaslatait és kérdéseit, de a közte és Lázár János közötti kapcsolattal nem foglalkozom” – mondta a Telexnek Navracsics.

A lap felidézi, a lejárató cikkek másik magyarázata Navracsics és Lázár régi konfliktusának újraéledése lehet. Navracsics ugyanis sokáig egyfajta mentorként egyengette Lázár politikai karrierjét, 2010 után azonban többször is látványosan szembekerültek egymással.