Újra lesz Algyőn bankautomata, miután a Takarékbank kivonult onnan

Mint azt korábban mi is megírtuk, tavaly év végével a Takarékbank számos falusi fiókját megszüntette. A Szegedtől tíz kilométerre lévő Algyőről még ATM is elment. „Azt hittem, elbír egy 5300 fős település legalább egy ATM-et, de úgy tűnik, tévedtem” – mesélte akkor a Szegedernek Molnár Áron független polgármester, akit szintén megdöbbentett a helyi fiók bezárása. A faluban ezzel nem maradt sem ügyintézésre, sem pénzfelvételre lehetőség.

A Délmagyarország most azt írja, Molnár Áronék a Takarékbank mellett az önkormányzat számla­vezető pénzintézetét is felkeresték, szerették volna elérni, hogy ATM-et telepítsenek a nagyközségbe. Azt a választ kapták erre, hogy ezért a lehetőségért egyetlen pénzintézet sem kapkod majd, hiszen a bankautomaták üzemeltetése veszteséges, tehát a telepítési és a fenntartási költségekhez is hozzájárulást várnak el a bankok. 

Később a K&H kereste fel a települést azzal, hogy 25 új ügyfél esetén megkezdik az ATM létesítését. Erre toborzókampány is volt Algyőn, ám a márciusi testületi ülésen elhangzott, egyelőre nem jött össze elegendő számú ügyfél. A lap azt írja viszont, hogy időközben a Raiffeisen is bejelentkezett, akik már telepítik is az algyői Faluháznál az új bank­automatát.

A tervek szerint tehát április 11-étől használhatják az algyőiek az ATM-et, a nap 24 órájában, így nem kell Szegedre járniuk adott esetben. A berendezés egyelőre csupán kifizetőautomata, vagyis pénzt lehet felvenni, ám lehetséges, hogy a későbbiekben átalakítják, hogy befizetésekre is használható legyen.