December közepén végleg bezárja algyői fiókját a Takarékbank, összevonják a szegedivel

December 14-én délben végleg bezár a Takarékbank Zrt. algyői fiókja, összevonják azt a szegedi Széchenyi tér 3. szám alatt található fiókkal – közölte a pénzintézet a Rádió 88-cal.

A Takarékbank közleménye szerint ATM-et sem üzemeltetnek a jövőben a nagyközségben, így legközelebb a szegedi fióknál lévő automatát tudják használni az ügyfelek. Egyébként azok, akik rendelkeznek a Takarék által kibocsátott bankkártyával, az algyői postahivatalban tudnak pénzt felvenni. A társaság azt javasolta az algyőieknek, hogy intézzék pénzügyeiket a Takarék Netbank felületén.

A bank egyébként épp a hetekben kapott 42 milliós bírságot, amiért egyáltalán nem vagy csak késve jelentett pénzmosásgyanús ügyleteket a hatóságok felé – ezt a Magyar Nemzeti Bank írta korábbi közleményében. A 2018. július 1-jén indult vizsgálatban azt ellenőrizték, hogy a bank mit tesz a pénzmosás és a terrorizmusfinanszírozás megelőzése érdekében.

A Takarékbank 2023 márciusától a formálódó Magyar Bankholding részeként működik tovább, ami a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank egyesüléséből jön létre.