Lemondott Karsai Éva, Hódmezővásárhely jegyzője is

Lemondott tisztségéről Karsai Éva, Hódmezővásárhely jegyzője, erről a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal adott ki közleményt szerdán a közösségi oldalukon. A jegyző a polgármesteri hivatal szerdai összapparátusi értekezleten jelentette be a döntését.

Karsai Éva február 10-től felmondási idejét tölti, utolsó munkanapja április 9-én lesz. Úgy fogalmazott a beszámoló szerint, hogy a kiélezett politikai helyzetből adódó rengeteg feladat és felelősség miatt volt kénytelen meghozni ezt a döntést. Karsai Éva tavaly július 1-jétől töltötte be a jegyzői posztot. A feladatot azonban már év eleje óta aljegyzőként ellátta, mivel a korábbi jegyző, Tatár Zoltán február 22-én lemondott.

A hódmezővásárhelyi városvezetésből január 20-i hatállyal távozott Szabó János alpolgármester, aki mintegy másfél éven át közgyűlésen kívüli tagként látta el feladatát. Márki-Zay Péter akkor azt mondta, sajnálja, hogy immár nem munkatársként, csak jó barátként számíthat továbbra is Szabó János tanácsaira, de megérti a döntését.

Február 9-én lemondott alpolgármesteri tisztségéről Kis Andrea MSZP-s alpolgármester is. Az ő leváltását a polgármesteri hivatalban és a hódmezővásárhelyi politikai közösségben régóta fennálló feszültség miatt tavaly áprilisban kezdeményezte Márki-Zay Péter (MMM-Tiszta Vásárhelyért Egyesület) polgármester, de indítványa nem kapta meg a szükséges minősített többséget a közgyűlésben. Ezt követően a polgármester elvonta Kis Andrea feladatköreit.