Rövid időn belül a második alpolgármester mondott le Vásárhelyen, Kis Andrea a közgyűlésen jelentette be távozását

A HódPress írta meg, hogy Kis Andrea hódmezővásárhelyi alpolgármester a csütörtöki közgyűlésen nyújtotta át Márki-Zay Péter polgármesternek a lemondását, amikor az alpolgármesterek beszámolóit tárgyalta a testület.

Beszédében megköszönte a hivatal dolgozóinak munkáját, majd a demokratákhoz szólva elmondta, hogy a személyes- és a pártérdekeket háttérbe kell helyezni. De aziránt is sajnálatát fejezte ki, hogy a politikai táborok közötti harc szerinte már öt éve mérgezi a vásárhelyi közéletet. Azt is elmondta, hogy őt akkor is megkereshetik majd a vásárhelyiek, amikor már mindenki más ráunt, hogy helyi ügyekkel foglalkozzon.

Márki-Zay Péter korábban már javaslatot tett a város MSZP-s főállású alpolgármestere, Kis Andrea leváltására, az indítványt azonban akkor nem támogatta a közgyűlés minősített többsége. Ekkor a vásáhelyi polgármester lépett, és a napirendi pontok tárgyalást követően bejelentette, elvonja az alpolgármester feladatköreit.

Mint ismeretes, még idén januárban szintén lemondott alpolgármesteri tisztségéről Szabó János, aki saját bejegyzésében azzal indokolta a döntését, hogy a maga részéről „meghoztam azt az áldozatot, ami számomra elérte a magánéleti maximumot”. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy Márki-Zay Péterrel nem volt és most sincs semmilyen konfliktusa.