Szombattól 20 percezik majd a vasútvillamos, ezért egyes buszok menetrendjét is átvariálják

Mint arról a Szegeder elsőként beszámolt, a korábbi, kisebb korrekciókon felül a Szeged és Hódmezővásárhely közötti vasúvillamos február 4-től kis mértékben módosított menetrend szerint, illetve munkanapokon a reggeli és délutáni csúcsidőszakban már egységesen 20 percenként közlekedik, ezáltal még több utas szokhat át a közúti közlekedésről a kötött pályára.

  • Szegedről Hódmezővásárhelyre munkanapokon 5:20-tól 8:20-ig és 13:20-tól 17:20-ig, Hódmezővásárhelyről Szegedre pedig 5:50-től 8:27-ig és 13:30-tól 17:27-ig járnak 20 percenként a vasútvillamosok.
  • Szeged vasútállomás és Szeged-Rókus között 8:35-kor és 17:25-kor is közlekedik betétjárat. A másik irányba Rókusról 5:50-kor és 13:45-kor fog indulni új járat Szeged vasútállomásra.

A Máv-Start erről szóló közleményében azt írja, a tavaly decemberi menetrendváltás óta beérkezett utasjelzések, lakossági észrevételek, valamint szakmai döntések alapján a vasúttársaság február elejétől néhány vonalán módosítja a menetrendeket. Az Építési és Közlekedési Minisztérium a MÁV-Volán-csoporttal közösen vizsgálja a menetrend további fejlesztési lehetőségeit, melyeket a szokásos évközbeni korrigálások alkalmával fog életbe léptetni.

A vasútvillamosok sűrűbb közlekedéséhez igazodóan Hódmezővásárhely térségét érintően egyes autóbuszjáratok indulási ideje is kismértékben módosul a kedvezőbb csatlakozások biztosítása érdekében. Továbbá egyes, a reggeli és éjszakai peremidőszakban Mindszent és Szentes irányába meghirdetett járatok Hódmezővásárhely belterületén módosított útvonalon (Dr. Rapcsák András út–Szántó Kovács János utca–Jókai utca) közlekednek. A buszok megváltozott menetrendjéről a Volánbusz honlapján tájékozódhatunk.