Márki-Zay Péter: Bezárhatják a vásárhelyi fedett uszodát, szerinte Lázár János miatt nem kaptak támogatást

A Délmagyarország vette észre, hogy Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a városi televízió Időben című műsorában arról beszél, hogy Lázár János miniszter „gonosz bosszúja” az oka annak, miszerint sem az önkormányzat, sem pedig a strandfürdő nem kapott állami rezsikompenzációt. A polgármester azt is elmondta, lehet, hogy bezárják a fedett uszodát.

Egy korábbi cikkünkben részletesen írtunk arról, hogy a hódmezővásárhelyi uszoda extrán kiveszi a részét a sportéletből és a rezsiköltségekből, ugyanis nemcsak a helyi sportolók, hanem több száz szegedi is oda jár, vagy inkább csak járt, amíg újra ki nem nyitják keddtől a Tiszavirág Sportuszodát. A Délmagyarország szemléje alapján Márki-Zay Péter a műsorban azt mondta, hogy „egy sportszaklap szerint megsüvegelendő ezért Hódmezővásárhely, de az itt élő emberek áldozatvállalásának is vannak kényszerű anyagi korlátai”.

Lázár János, akinek a saját fia is itt sportol, szerintem el tudta intézni, hogy mi ne kapjunk támogatást – tette hozzá a polgármester, bár erre konkrétumokat nem mutatott. A korábbi ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint a strandfürdőt nem tervezik bezárni, a fedett uszoda téli időszakban való működtetését azonban nagy kérdésnek nevezte.

Országosan elismert sportolók, olimpiai bajnok sportolók is járnak Vásárhelyre úszni, januárban is jönnének edzőtáborozni. Nagy kérdés, hogy mi ezt hány tízmillió forintos áldozattal tudjuk ezt fenntartani, miből vesszük el a szükséges költségeket? Kimutatást kértem a strand vezetőjétől. Ha az a végeredmény, hogy anyagilag nem fenntartható, akkor a fedett uszodát bezárjuk” – indokolta.

Ennek a vízforgatása, fűtése és világítása óriási költség. Havi szinten, még az áremelés előtt 5-10 millió forintba került külön-külön. Most pedig valószínűleg havi 20 millió forint körül lehet. A szabadtéri uszoda működtetése megoldható a nehéz körülmények között is, de a fedett uszoda igazi luxus – magyarázta Márki-Zay Péter, majd hozzátette, ilyen körülményez között ezt a vásárhelyi adófizetők tartósan nem tudják fenntartani.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Nem kapott rezsitámogatást, mégis a vizes sportok menedéke lett Hódmezővásárhely

Kedden újra megnyit a szegedi Tiszavirág Sportuszoda, eddig azonban a szegedi vízilabdázók és úszók kénytelenek voltak Hódmezővásárhelyre átbuszozni, hogy edzeni tudjanak. Riport a gőzölgő medencék partjáról.