Megvan a dátum: január 17-én nyitják ki a Tiszavirágot

Mint azt az imént megírtuk, Mihálffy Béla oldalán közölte a hírt, miszerint a kormány mai döntésével 117 856 000 forintot juttat az önkormányzatnak az első negyedévre, hogy kinyissák a Tiszavirág Sportuszodát a megnövekedett rezsiköltségek ellenére. A Városházáról már meg is jött a döntés, melyről az önkormányzat küldött sajtóközleményt a Szegedernek:

január 17-én kinyitják a Tiszavirágot.

Bár a szerződés szerint ahhoz, hogy megkapja a város az odaítélt összeget, január 23-áig kellett volna megnyitni az uszodát, az önkormányzat úgy döntött, ezt már egy héttel ezelőtt megteszik. Nagy Katalin, a Szegedi Sport és Fürdő Kft. ügyvezető igazgatója azt vállalta Kovács Tamás gazdasági alpolgármesternek, hogy kedden reggel nyolc órára tudják úgy felfűteni az épületet, hogy az sportolásra alkalmas legyen.

A közlemény szerint egyébként Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár tájékoztatta Szeged önkormányzatát arról, hogy az első negyedévre adják a fenti összeget. Mint arról a Szegeder is írt, a pénz igazából csak az uszoda körülbelül egy havi rezsiszámlájára elég. Azonban ha úgy nézzük, március 3-án egyébként is nyitottak volna, így viszont mindez másfél hónappal előbb történt meg, a támogatási összeg pedig január 23-ától lenne érvényes.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Mihálffy Béla: A kormány 118 milliót ad, ha a város kinyitja a Tiszavirág Sportuszodát

„Újabb siker: kinyithat a Tiszavirág Uszoda!” – kezdte posztját közösségi oldalán a Homokhátság országgyűlési képviselője. Mihálffy Béla szerint ezzel „a kormány ismét bizonyította, hogy a szegediek és a szegedi sportolók mellett áll”.