Farkas Éva Erzsébet: Egyeztetés folyik a makói kisposta lehetséges újranyitásáról

Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere a napokban osztotta meg közösségi oldalán, hogy a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatójával tárgyalt a kisposta újranyitására beadott kérelemről és az abban foglaltakról. Balczó arról tájékoztatta a városvezetőt a tárgyalás során, hogy a szolgáltatói szerződés módosítását jelenleg kollégái vizsgálják és

hamarosan több információt kaphatnak a 2023 január eleji újranyitás lehetőségeiről.

A Délmagyarország cikke szerint a makói önkormányzat több mint 12 millió forintot fordított annak az önkormányzati tulajdonú épületnek a teljeskörű felújítására, melyben a kisposta is található. Az egység a felújítást követően, szeptemberben nyílt meg újra, de mivel a Magyar Posta úgy döntött, hogy november 12-i hatállyal átmenetileg bezár 336 szolgáltatóhelyet, a Makóiak mindössze két hónapot járhattak a felújított postaépületbe.

A makói önkormányzat először levélben ajánlotta fel, hogy átvállalja a kisposta költségeit, beleértve a dolgozók bérét és járulékát. A levélváltást követte a mostani személyes tárgyalás – írja a lap.

Arról épp szerdán írtunk, hogy több mint bruttó 60 millió forintot kérne Hódmezővásárhelytől a Magyar Posta a kisposták nyitvatartásáért, miután Márki-Zay Péter polgármester arról érdeklődött az állami vállalatnál, mennyiért tudnák újra kinyittatni a bezárt hivatalokat. Szegeden egyelőre aláírágyűjtés folyik a posták bezárása miatt, a megyeszékhelyek közül itt zárták be a legtöbbet.