Mihálik Edvin: Az önkormányzat petíciót indít a szegedi posták bezárása miatt

Mihálik Edvin közösségi oldalán hívta fel a figyelmet a szegedi önkormányzat aláírásgyűjtésére, mellyel a helyi posták bezárását szeretnék elkerülni.

Mint az már korábbi cikkünkből is ismert, 12 szegedi postahivatal bezárását jelentették be. Mihálik szerint Orbán Viktor és a Fidesz azért szánta magát erre a lépésre, mert nem akarják kifizetni azok rezsijét, a szegedi Fidesz és Mihálffy Béla KDNP-s országgyűlési képviselő pedig mindezt tétlenül nézi.

„Ezzel az újabb megszorítással több tízezer szegedi mindennapjait keserítik meg: többet kell majd sorban állni és utazni is ahhoz, hogy az emberek el tudják intézni postai ügyüket. Be tudják fizetni számláikat, fel tudják adni leveleiket és küldeményeiket” írja a Zöld város fejlesztésért felelős tanácsnok.

Tizenkét postahivatal bezárása azt jelentené, hogy több városrész is szolgáltatás nélkül maradna, mely Mihálik szerint elfogadhatatlan. „Arra kérünk minden szegedit, aki nem ért egyet a postabezárással, írja alá petíciónkat, amit tiltakozásként eljuttatunk majd a kormánynak. Bízunk benne, hogy ezzel jobb belátásra bírjuk a Fidesz-kormányt” zárul a poszt.

Tóth Péter, a szegedi Jobbik elnöke hasonló írást fogalmazott meg közösségi oldalán a petícióval kapcsolatban. Innen kiderül, hogy a papír alapú kitöltésre is lesz lehetőség a hétvége folyamán a Széchenyi téren lévő nagypostánál, a Mars téri piacon és a kiskundorozsmai vásárban.