Márki-Zay Péter hallomásból úgy tudja, tavasszal elfelejtik kinyitni a most bezárt postahivatalokat

Az eseményről tudósító vásárhelyi Hódpress szerint százharmincan demonstráltak a vásárhelyi Jókai utcai kisposta megtartásáért hétfő délután. Attól tartanak ugyanis, hogy a három bezárt kispostát tavasszal már ki sem nyitják.

A tudósítás szerint többek között Gyöngyösi Ferenc alpolgármester, a választókerület települési képviselője és Márki-Zay Péter polgármester is jelen volt, sőt, utóbbi kérte még szombaton a résztvevőket, hogy jöjjenek el hétfőn.

Gyöngyösi arról beszélt a Márki-Zay Péter közösségi oldalára feltöltött élő videó alapján, hogy a Magyar Posta Zrt. múlt héten közölte a Hódmezővásárhely 4-es, 6-os és 8-as postahivatalok ideiglenesen bezárásának tényét, így erre az időszakra a bérleti díjak elengedését kérték. Erről korábban mi is írtunk, a város akkor is elengedné a díjat, ha azokat a Posta nyitva tartaná.

Márki-Zay Péter polgármester elmondása szerint azt hallotta, Benkő Zsolt külterületi képviselő is szeretné, ha nyitva maradna a szikáncsi posta, majd emlékeztetett, hogy országosan a hétvégén összesen 366 postafiókot zártak be. Szerinte bár a hivatalos értesítés arról szól, hogy csak télire és csak az energiaárak emelkedése miatt történt a bezárás, Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnöke nem hivatalosan azt is meghallotta, hogy valójában tavasszal majd elfelejtik újra kinyitni ezeket.

Annál is fontosabb a tiltakozásunk, mert ez nem egy átmeneti lépés, nagy valószínűséggel hosszú időre szól – közölte a vásárhelyi polgármester. A demonstráció mindegyik felszólalója arra biztatta a megmozdulás résztvevőit, hogy aláírásukkal is tiltakozzanak, amit rengetegen meg is tettek – számolt be erről a Hódpress.

Arról korábban beszámoltuk, hogy Szegeden szintén aláírágyűjtés folyik a posták bezárása miatt, mivel a megyeszékhelyek közül itt zárták be a legtöbbet, egyelőre ideiglenesnek mondott jelleggel.