Hódmezővásárhelyen elengednék a posták bérleti díját, hogy ne zárjanak be télre

Hódmezővásárhely önkormányzata elengedné a Klauzál utcai, a Jókai utcai és a szikáncsi postahivatal bérleti díját csak amiatt, hogy ne kelljen bezárniuk télre – írja a Hódpress.

A helyi önkormányzati lap cikkében arról számolt be, hogy a Magyar Posta Zrt. Hódmezővásárhelyen három kis postát zár be ideiglenesen: a Klauzál utcai, a Jókai utcai, valamint a szikáncsi hivatalt. Márki-Zay Péter polgármester és Gyöngyösi Ferenc alpolgármester videóüzenetben jelentette be szombaton, hogy az önkormányzat engedményeket is adna annak érdekében, hogy továbbra is működhessenek a posták.

A városvezetéstől ugyanis azt kérte az állami társaság, hogy amíg a postafiókok zárva tartanak, ne kelljen fizetnie a helyiségek bérleti díját. Gyöngyösi Ferenc hangsúlyozta, a városházán úgy döntöttek, fizetési mentességet kínálnak a Magyar Posta Zrt.-nek abban az esetben is, ha továbbra is nyitva maradnak az említett vásárhelyi hivatalok, mert szükség van rájuk.

Márki-Zay Péter egyben arra kérte a vásárhelyi lakosokat, menjenek el hétfőn délután a Jókai utcai postahivatalhoz, hogy együtt jelezzék az állami társaság vezetése felé, változtassák meg korábbi döntésüket.