A vásárhelyi Fidesz Lázár Jánostól kéri, hogy legyen rosszban Márki-Zay Péterrel

A hódmezővásárhelyi Fidesz nyílt levélben szólította fel Lázár János országgyűlési képviselőt, hogy zárja le a Márki-Zay Péterrel kezdett együttműködését közölte a Promenad24.

A közlemény így szól: Hódmezővásárhely polgármestere nemrég maga ismerte el büszkén, hogy miniszterelnök-jelölti kampányát amerikai szervezetek finanszírozták. Ma már azt is pontosan tudjuk, hogy olyan szervezetek embereként vett részt a magyar választásokon, olyan erők akarták az ország élére juttatni, amelyek évek óta nyílt befolyásolási kísérleteket folytatnak Magyarország és régió országai ellen” – utaltak arra, hogy Márki-Zay Péter civil szervezetének legnagyobb támogatója az amerikai Action for Democracy (AFD) volt.

Aki külföldi szervezetek finanszírozásával vesz részt a magyar politikában, aki lehetőséget ad idegen pénzügyi, gazdasági és politikai hatalmaknak arra, hogy hazánk választási rendszerébe és államműködésébe beavatkozzanak, az hazaáruló. A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség tagjai, képviselői nem folytathatnak együttműködést hazaárulókkal, ezért felszólítjuk Lázár János országgyűlési képviselőt, hogy zárja le a Márki-Zay Péterrel kezdett együttműködését”  folytatták.

A polgármester az együttműködést valójában soha nem tartotta be, semmit sem változtatott. A politikai fegyverszünetet pedig olyannyira semmibe vette, hogy a helyi közéletet, közbeszédet és a közösséget folyamatosan mérgező pribékjeivel a napokban is az országgyűlési képviselő feleségét szidták és támadták nyilvánosan. Eljött az idő, amikor be kell látnunk, hogy Márki-Zay Péter alkalmatlan és méltatlan bármilyen együttműködésre” – írta közleményében pénteken a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Hódmezővásárhelyi Szervezete.

Fotó: Bálint András / Szegeder