Pénzhiány miatt a Science Park egyik épületének és az SZTE atlétikai centrumának kivitelezése is leáll

Tízoldalas, összesen 284 tételt tartalmazó listát tett közzé Lázár János építési és beruházási miniszter megbízásából helyettese, Csepreghy Nándor – írja a hvg.hu.

A lap cikke szerint a lista azokat a korábban tervezett állami beruházásokat tartalmazza, amelyekről elhalasztásáról és átütemezéséről” eddig a kormány döntött. Mindezt a DK-s Vadai Ágnes kérte ki írásbeli kérdéssel. Lázár János építési és beruházási miniszterként azt a feladatot kapta, hogy döntse el, mely állami beruházások nem valósulnak meg a pénzhiány miatt – legalábbis egyelőre, szeptember 19-ig ezekről döntött a kormány. A listán közel 300 tétel szerepel.

A listát ide kattintva lehet böngészni. Ebből kiderül, hogy a kihúzott tételek jelentős része közlekedési infrastruktúraberuházás. Megyei szinten nézve az ideiglenesen törölt tételek között van:

  • a szentesi, a kisteleki, a sándorfalvi, a mindszenti, bordányi és a nagymágocsi Nemzeti SzabadidősEgészség Sportpark Program
  • a makói Honvédelmi Sportközpontok első üteme;
  • a mórahalmi Komplex Fejlesztő Centrum megvalósítása;
  • a SoltvadkertSzeged összekötő út két szakaszának felújítása;
  • a szegedi Science Parkba tervezett Járműipari Kompetencia Központ;
  • az SZTE atlétikai centrumának kivitelezése.

A nyilvánosságra került felsorolás azért is fura, mert elvileg olyan beruházások lettek leginkább törölve, ahol még a kivitelezés nem nagyon jöhetett szóba, csupán inkább tervezési fázisban lévő projektekről lett volna szó. Azonban a lézerközpont körüli Science Parkba tervezett Járműipari Kompetencia Központot már meg is pályáztatták, Nemesi Pál cége, a Ferroép el is nyerte a kivitelezést 1,8 milliárd forintért, erről itt írtunk.

Az atlétikai centrum terveit ebben a cikkünkben osztottuk meg, ennél a projektnél bár még nem volt kivitelező, de már kiírták a pályázatot, tehát épp keresték a nyertest, azonban ez a projekt is egyelőre bizonytalan ideig jegelve lesz.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Így fog kinézni az egyetem Hattyas sori atlétikai centruma a látványtervek szerint

A Szegedi Tudományegyetem területén egy atlétikai centrumot készülnek létrehozni a Modern Városok Program keretében, épp a kivitelezési feladatokhoz keresik a vállalkozókat. Az újdonság viszont az, hogy az Építészfórum oldalán látványtervek is megjelentek erről.