Három helyen is lövöldöztek Szerbiában hétfő este, egy halott is lehet

Nemcsak Hajdújáráson, hanem Nagyradanovácon és a szabadkai víztisztítónál lévő befogadóközpontnál is fegyveres összetűzésbe keveredtek egymással a migránsok a Szabad Magyar Szó értesülései szerint. A vajdasági portál a Magločistač és a Subotica.com alapján azt írja, hogy egy migráns meghalt, további három pedig megsebesült.

A polgárok az éjszaka folyamán a helyi közösségi csoportokban arról számoltak be, hogy lövéseket lehetett hallani Hajdújáráson, Nagyradanovácon és a befogadóközpontnál is. A Blic értesülései szerint viszont az egy halálos áldozatot az összetűzésektől távolabb találták meg, így fennáll a gyanú, hogy ő nem a hétfő esti lövöldözések áldozata. A lap azt írja, az is előfordulhat, hogy az áldozat már néhány napja halott volt.

A PannonRTV beszámolója szerint a csendőrség és a különleges antiterrorista egység tagjai nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, quadokkal és drónokkal a levegőből is átfésülik a területet a makkhetesi erdőben és a palicsi Tőzeg-tó környéki erdőkben is. A helyszínre érkeztek a csendőrség mentőautói is. Azt írják, az akció már lezárult, a szerb Belügyminisztérium a nap folyamán ad ki közleményt az eseményekről.

Arról hétfő este számoltunk be, hogy ezektől függetlenül Szabadka belvárosában még péntek este lőttek meg egy migránst egy Lidl parkolójában, aki azóta életét vesztette, miután a Szabadkai Közkórházban próbálták megmenteni. Szemtanúk beszámolója szerint péntek este, fél 7 után négy-öt lövést hallottak, az áldozat a parkoló aszfaltján összeesett, több személy a lövések után elmenekült a helyszínről.