Menekültek lövöldöztek a szabadkai Lidl előtt, egy ember megsebesült

18 óra 30 perc körül, a Szabadka városközpontjától néhány száz méterre található zsúfolt Lidl bevásárlóközpont parkolójában lövöldözött menekültek egy csoportja, írta meg a Pannon RTV. Eddig információk alapján a tűzharcban négyen vagy öten vettek részt, akik közül egy ember meg is sebesült. A szemtanúk elmondása szerint nagyjából öt lövés dördülhetett el a forgalmas áruház parkolójában. A sérültet kórházba szállították, a rendőrök pedig gyorsan a helyszínre érkeztek és elkapták, majd elvitték az elkövetőket. Ezzel szemben szemtanúk elmondása szerint egy sérült bevándorló összeesett, a többi személy pedig elmenekült.

„Lövöldöztek itt a parkolóban. Ültem az autóban, egyszer csak elkezdődött a lövöldözés, láttam, hogy a férfi rátámaszkodik az autómra, láttam, hogy meglőtték, hívtam a rendőröket, a többiek szétszaladtak.”

A helyszínen több töltényhüvelyt is látni lehetett, az összegyűlt vásárlók pedig értetlenül álltak a helyzet előtt, mint mondják, hihetetlen, hogy már a város központjában is lövöldöznek az illegális bevándorlók, nem csak a Szabadka környéki erdőkben. Azt már a Vajdaságma tette hozzá a történtekhez, hogy Szabadkának ezen a pontján található az a gyalogosátkelő, amin keresztül át lehet jutni a város egyik részéből a másikba, így ott mindig nagy a gyalogos forgalom, a puszta szerencsén múlhatott, hogy járőkelőt nem talált el lővés az eset során.

Fotó: Pannon RTV