Meghalt a migráns, akit Szabadkán a nyílt utcán lőttek meg pénteken

Szabadka belvárosában péntek este lőttek meg egy migránst egy Lidl parkolójában, azóta életét vesztette. A tragikus hírt a rendőrség is megerősítette, miután a Pannon RTV újságírója érdeklődött az eset részleteiről.

Az áldozatot a Szabadkai Közkórházban próbálták megmenteni, de életét vesztette lőtt sérüléseinek következtében. Az eset helyszínén a szabadkai Felsőbb Ügyészség végzett helyszínelést, az ügyet emberölésnek minősítették. A szabadkai rendőrség intenzíven dolgozik az elkövető felkutatásán, hogy igazságot szolgáltathassanak – áll a hivatalos közleményben.

Szemtanúk beszámolója szerint péntek este, fél 7 után négy-öt lövést hallottak a város egyik forgalmasabb helyén, a Lidl áruház parkolójában. Az áldozat a parkoló aszfaltján összeesett, több személy a lövések után elmenekült a helyszínről.

Egyre durvább a helyzet a magyar–szerb határ túlsó oldalán. Nemrég kézigránátok robbantak egy családi ház előtt, és a pénteki előtt már többször volt lövöldözés lakott területen máskor is. A hatóságok tehetetlenek, a vajdasági lakók néhol már elkezdtek összefogni az embercsempészbandák ellen. Augusztus végi helyszíni riportunk ide kattintva olvasható.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

„Ha sürgősen nem történik valami, akkor katasztrófa lesz” – szinte mindennaposak a lövöldözések a déli határnál

Egyre durvább a helyzet a magyar–szerb határ túlsó oldalán. Nemrég kézigránátok robbantak egy családi ház előtt, és többször volt lövöldözés lakott területen. A hatóságok tehetetlenek, több helyen is a lakosok próbálják meg a kezükbe venni az irányítást.

Címlapképünk illusztráció, egy szabadkai sétálóutcán készült. Fotó: Bálint András / Szegeder