Meghalt egy szentesi nő és magzata a szegedi klinikán, párja mulasztásra gyanakszik

A szegedi klinikán a napokban meghalt egy várandós nő és a magzata – írja a 24.hu. A tragédiát megkeresésükre a kórház sem cáfolta, de belső vizsgálatra hivatkozva nem árultak el többet. Az újság megtudta, hogy a szentesi nő több napig volt a kórházban, mielőtt elhunyt.

Hogy pontosan mi okozta a felesége és gyereke halálát, azt az elhunyt nő párja, József nem osztotta meg, annyit írt, „röviden mulasztás, hanyagság, mivel végig vele voltam”.

Az esetről Varga Ferenc, a térség DK-s képviselője is írt a Facebookon hétfőn. Állítása szerint beszélt Józseffel, de úgy érezte, a pontos esetet „nincs joga leírni”. Annyit elmondott, hogy a pletykákkal ellentétben a várandós nőt nem kezelték Szentesen, és nem is zavarták el Szentesről, így a kisvárosi kórházban nem is történhetett semmilyen mulasztás. „Amikor megtörtént a baj, egyenesen Szegedre mentek” – írta Varga Ferenc. József így magára maradt két kiskorú gyerekkel és egy 18 éves fiatallal.

A DK-s politikus szerint a tragédia – több mostanában történt, hozzá is eljutott esettel együtt – megmutatja, szükség van arra, hogy Szentes városában újra legyen szülészet. „Higgyék el, 50–60 kilométer sok, ha az ember életéről van szó! Lehetetlen, hogy egy 100–120 ezer ember ellátásáért felelős kórházban ne lehessen gyermeket világra hozni!” – fogalmazott. Szerinte ha a kisvárosban „lenne egy jól működő szülészet, történhetett volna akár másként is”.

A politikus korábban is megszólalt azzal kapcsolatban, hogy a szentesi kórházban jelenleg nincs mindennapos nőgyógyászati és endokrinológiai ellátás, és nem lehet helyben szülni. Azt még tavaly év elején jelentették be, hogy szakorvoshiány miatt szünetel a szentesi kórház szülészet-nőgyógyászati osztálya.

Frissítés (15:03): A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság a 24.hu kérdésére azt válaszolta, hogy az ügyben halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indult büntetőeljárás ismeretlen személlyel szemben.