Újabb osztály zárhat be a szülészet után a szentesi kórházban

Varga Ferenc, a DK országgyűlési képviselője személyesen látogatta meg a szentesi kórházat, miután a helyiektől azt hallotta, hogy bezárt a Dr. Bugyi István Kórház fül-orr-gége osztálya, vette észre a hvg.hu.

A Varga által közölt videó tanúsága szerint egy helyi kórházi dolgozó az érdeklődésre, miszerint bezárt-e a kórházi osztály, azt mondta: „A fekvőbetegrésze az nem működik már. Csak a rendelés, de ott is csak a főorvosnő van most is SZTK-ban.” Szakrendelés még van, de a fekvőbeteg-ellátás már nem lesz, tette hozzá a megkérdezett.

Varga Ferenc szerint a 120 embert ellátó kórházból elfekvő lesz, mert a tervezett felújítások csak ígéretek maradnak, még úgy is, hogy tavaly 240 millió forintos EU-támogatást is kapott a szentesi járóbeteg-szakellátás.

Tavaly év elején jelentették be, hogy szünetel a szentesi kórház szülészet-nőgyógyászati osztálya, szakorvoshiány miatt. A helyiek szerint ezek után csak ígérgetés volt, amikor márciusban a körzet fideszes országgyűlési képviselője, Farkas Sándor örömhírként tálalta, hogy Pintér Sándorral egyeztettek, és „nyugodt lelkiismerettel mondhatom, hogy a kórház státusza megmarad, mégpedig úgy, hogy a Szegedi Klinikához fog tartozni, és azok az osztályok, amelyek nehéz helyzetbe kerültek (mint a szülészet), vissza fognak kerülni, és a kórház működése szakmailag is stabil marad”.

A szentesi szülészetért Facebook-csoportban márciusban az a hír jelent meg, hogy péntek délutánonként indul nőgyógyászati és endokrinológiai ellátás. Varga Ferenc azonban még mindig sérelmezi, hogy nem lehet helyben szülni. Most pedig egy újabb osztály bezárása azt eredményezheti, hogy a 120 beteget ellátó szentesi kórház elfekvő lesz. Pedig több éve ígérgetik egy új műtőtömb megépítését, Varga szerint ha az megépül, talán az osztályok sem zárnak be.

Pénteken ezért a Belügyminisztériumhoz fordul a DK országgyűlési képviselője, mivel nem kaptak hivatalos tájékoztatást a helyi lakosok. A hvg.hu hiába próbálta telefonon keresni a kórházat az ügyben, nem sikerült elérniük senkit. Egyelőre sem a kórház honlapján, sem a közösségi oldalán nem jelent meg az újabb osztály bezárásának híre.